Tuesday, April 12, 2011

A Rosetta Stone for Ann Barnhardt, Part 2

Rosetta Stone: Ann BarnhardtThe first language through the project’s pipeline is Albanian. I also have one translated transcript each for Dutch, French, and Spanish.

Below are Albanian-subtitled versions of Ann Barnhardt’s Koran-burning videos (the originals, with a transcript, are posted here). To avoid the “Blogger bug”, I’ve placed the videos below the jump, followed by the complete Albanian transcripts.

These are the thirteen languages that have been volunteered so far:

AlbanianGerman *Russian *
Danish *Greek *Spanish *
Dutch *Italian *Swedish *
Finnish *Polish *
French *Portuguese *

(* = assigned but not yet received; † = received but not yet posted)

Many thanks to the Ilia Toli, Ph.D. for the translation, and to Vlad Tepes for the subtitling:

Part 1Part 2


Part 1: Albanian
Translated by Ilia Toli, Ph.D.

00:00 Tungjatjeta, me quajne Ann Barnhardt dhe
00:03 mesa duket jam nje nga njerezit e fundit
00:06 qe kane ngelur ne Qyteterimin Perendimor
00 08 qe ka nje sasi
00:10 trush dhe koqesh njeheresh.
00:12 Pashe qe Senatori Lindsey Graham
00:15 doli ne emisionin "Face the Nation" sot ne mengjes
00:17 dhe tha sa me poshte kur u pyet nga Bob Schieffer
00:20 nese ka ndonje gje qe duhet bere
00:22 persa i perket amerikaneve qe djegin kuranin.
00:23 Ai tha "Po… Shpresoj te gjejme ndonje menyre
00:27 te veme njerezit para pergjegjesise.
00:28 Liria e fjales eshte ide e madherishme por ne jemi ne lufte.
00:33 Gjate Luftes se Dyte Boterore,
00:34 kishte kufizime ne cfare mund te thuhej
00:35 nese ajo mund te frymezonte armikun…
00:37 sa here qe ne ia dalim te permbajme ketu ne Amerike
00:40 veprime te tilla
00:41 qe vene ne rrezik trupat tane
00:43 ne duhet ta bejme ate."
00:45 Lindsey Graham eshte republikan, dhe nese
00:48 John McCain do ishte zgjedhur president me 2008,
00:50 Lindsey Graham mund te ishte Kryetar i Gjykates se Larte
00:53 te Shteteve te Bashkuara sot.
00:55 Mbajeni mend kete nderkohe qe vazhdoj.
00:56 Le t'i marrim fjalet e Grahamit fjali per fjali.
01:00 Fjalia e pare, :
01:02 "Po… shpresoj te gjejme ndonje menyre
01:04 te… veme njerezit para pergjegjesise."
01:05 Para pergjegjesise? Per cfare?
01:10 Se ushtrojne nje te drejte te mbrojtur me Kushtetute?
01:14 dhe te urdheruar nga Zoti, te drejten
01:16 e lirise se mendimit,
01:17 e lirise se fjales,
01:19 e lirise se shprehjes,
01:22 Ej, torollak!
01:24 E ke lexuar Amendamentin e Pare
01:25 te Kushtetutes se Shteteve te Bashkuara?
01:26 Ja. Le ta lexoj une per ty.
01:29 "Kongresi s'do beje ligje
01:32 persa i perket stabilizimit te fese,
01:35 ose ndalimit te ushtrimit te saj;
01:38 ose qe shkurton lirine e shprehjes,
01:40 ose te shtypit;
01:42 ose te drejten e njerezve te mblidhen paqesisht,
01:45 dhe t'i drejtohen Qeverise
01:47 per te drejtuar padrejtesite."
01:49 Keshtu ajo qe do te beje Lindsey Graham
01:52 eshte te ngreje nje sistem politik totalitar
01:56 qe maskohet si fe e quajtur islam
01:59 ne nje status qe zevendeson dhe zhvlereson
02:03 Amendamentin e Pare te Kushtetutes
02:06 dhe keshtu e ve ate ne pozicionin
02:09 e superioritetit tembrojtjes ligjore speciale,
02:12 ku kritika e islamit ose
02:15 mungesa e te treguarit respekt dhe nderim te mjaftueshem
02:18 per tekstin islamik eshte krim.
02:23 Hej, Lindsey, torollak!
02:25 E di si quhet kjo?
02:27 Kjo quhet "sharia".
02:29 Je ne terezi apo jo?
02:31 Pas pak do djeg nje kuran.
02:34 Lindsey, pse s'vjen dhe
02:37 me ve mua para pergjegjesise?
02:38 Hajde me arresto
02:41 se po ushtroj te drejtat e mia ne baze te Amendamentit te Pare.
02:43 Me sill para Kongresit dhe me ver para pergjegjesise.
02:47 He de.
02:48 Eshte gjeja qe do me bente shume te lumtur.
02:50 Do me pelqente shansi
02:53 te ta shpjegoj si
02:56 i bejme gjerat ne Shtetet e Bashkuara te Amerikes.
02:59 Po deshe te zihesh, zoteri,
03:00 hajde, bjeri drejt.
03:01 Por merr vesh se po u zure me mua,
03:04 do mbaroje vetem ne nje menyre
03:05 me ty duke qare ne halen e burrave.
03:08 Fjalia tjeter: "Liria e fjales eshte nje ide e madherishme
03:13 por ne jemi ne lufte."
03:16 Liria e fjales eshte ide e madherishme?
03:19 Ajo eshte nje parim themeltar
03:21 i Qyteterimit Perendimor dhe i Shteteve et Bashkuara.
03:24 Njerezit jane elemente te lire
03:26 dhe te pavarur.
03:28 Njerezit s'jane pasuri
03:30 ose robote te shtetit.
03:32 Qeveria s'u tregon njerezve
03:34 c'te mendojne dhe te thone.
03:36 Njerezit i tregojne
03:38 qeverise c'te mendoje dhe te thote nepermjet
03:40 mekanizmave te qeverisjes
03:42 me republike perfaqesuese nen Kushtetute.
03:44 Por cfare une dyshoj
03:46 kjo ne fakt ka te beje me
03:48 snobizmin intelektual dhe elitizmin.
03:50 Lindsey Graham, ti e shikon Terry
03:52 Jonesin dhe sheh nje qafelesh me
03:54 nje fshese mustaqe qe flet
03:56 me nje theks jugu pa
03:58 privilegjin e nje shkollimi ne Harvard.
04:00 Dhe ti vendos qe
04:02 njerezve si ai s'mund t'u
04:04 besohet as pavaresia intelektuale
04:06 personale nen
04:08 Amendamentin e Pare, dhe prandaj
04:10 ti ne gjendjen tende intelektuale
04:12 superiore e ke per detyre
04:14 ta permbash. Degjo,
04:16 torollak, s'funksionon keshtu.
04:18 Amendamenti i Pare ka vend per te gjithe
04:20 shtetasit amerikane njesoj.
04:22 S'funksionon ne nje
04:24 gradacion te bazuar ne faktin
04:26 sa i shtrenjte eshte shkollimi yt,
04:28 sa e ke rrogen
04:30 ose nese je i ftuar ose jo ne
04:32 festat elite ne Goergetown.
04:34 Por, nese kjo eshte loja qe te pelqen te luash,
04:36 ok. Nese do
04:38 te vazhdosh nje per nje me nje njeri te nivelit tend
04:40 intelektual, une jam njeriu i duhur.
04:42 Hajde dhe me debato
04:44 Une jam 100%
04:46 me Terry Jones
04:48 dhe jam e lumtur per kete.
04:50 Fjalia tjeter:
04:52 "Gjate Luftes se Dyte Boterore kishte
04:54 kufinj ne c'mund te thoshe
04:56 nese kjo mund te frymezonte armikun."
05:00 Lindsey, torollak,
05:02 te vetmet kufizime te lirise se fjales
05:04 gjate Luftes se Dyte Boterore dhe
05:06 te gjitha lufterat kane te bejne me fjalime
05:08 qe mund te ndihmonin dhe
05:10 ngushellonin armikun, jo
05:12 fjalime qe e demoralizonin, shkurajonin
05:14 ose deshperonin armikun. Ke pare ndonjehere
05:16 posterat e Luftes se Dyte Boterore
05:18 qe pikturojne japonezet si
05:20 Jap dhe nazistet si
05:22 kafshe gjakpirese?
05:24 S'i ke pare filmat vizatimore Warner Brothers
05:26 Looney Toons
05:28 te prodhuar gjate luftes qe pa meshire
05:30 talleshin dhe fyenin
05:32 gjermanet, italianet dhe japonezet
05:34 Ndalimi jo-formal
05:36 gjate luftes ishte per
05:38 fjalimet disfatiste ise
05:40 paqesuese kundrejt
05:42 armikut, qe eshte saktesisht
05:44 ajo qe po ben ti,
05:46 ti torollak i trashe, fare.
05:48 Fjalia tjeter,
05:50 "Cdo here qe ne mund te shtyjme
05:52 ketu ne Shtetet e Bashkuara kunder
05:54 veprimeve te tilla qe rrezikojne trupat tane,
05:56 ne duhet ta bejme ate."
05:58 unquote.
06:00 Shtyjme?
06:02 Perderisa e drejta e fjales
06:04 ne kete rast eshte prej nje
06:06 qytetari amerikan besnik dhe te ndershem,
06:08 kunder
06:10 armikut te betuar te Shteteve te Bashkuara
06:12 dhe kushtetutes se tyre, qe eshte islami,
06:14 dhe ti, Senator Graham,
06:16 flet per "shtyrje"
06:18 duke perdorur forcen e qeverise
06:20 se Shteteve te Bashkuara,
06:22 sigurisht me duket sikur ti e ke vendosur
06:24 qe qeveria e Shteteve te Bashkuara eshte ne aleance me
06:26 islamin kunder popullit te Shteteve
06:28 te Bashkuara qe s'po e
06:30 respektojne dhe nderojne sa duhet
06:32 islamin
06:34 Senator Graham,
06:36 merre statusin tend dhimmi dhe
06:38 fute ne bythe!
06:40 Dhe mos guxo te akuzosh
06:42 amerikanet patriote, qe po ushtrojne
06:44 te drejtat e tyre prej Amendamentit te Pare,
06:46 se po vene ne rrezik trupat tane. E vetmja gje
06:48 qe ve trupat tane ne rrezik
06:50 jane rregullat vetevrasese, disfatiste
06:52 te reagimit qe i ndalojne ushtaret
06:54 tane heroike te
06:56 luftojne dhe
06:58 shkaterrojne armikun. Ti i con djemte
06:59 tane atje ne linjen e luftes
07:00 dhe pastaj s'u jep atyre municion,
07:02 s'i le ata te luftojne armikun
07:05 pa lejen e nje avokati tekanjoz,
07:07 dhe s'i lejon ata te luftojne kunder civileve
07:11 nderkohe qe ata po luftojne nje force
07:13 qe eshte 100% e perbere nga civile.
07:17 si guxon ti te na akuzosh
07:18 se po veme trupat tane ne rrezik?
07:20 
07:22 Fjalia e fundit, "Keshtu, po pres te punoj me Senator Kerry
07:24 dhe Reid dhe te tjeret
07:27 ta denoj kete.
07:29 Denoj dhunen kudo ne bote,
07:31 te bazuar ne emer te fese."
07:33 Kam vetem nje pyetje:
07:36 c'veper dhune beri Terry Jones
07:39 ose Ann Barnhardt?
07:42 Vrame njeri?
07:44 Sulmuam njeri?
07:46 I preme koken njeriu?
07:47 C'vepra dhune kryem?
07:50 Si qenka djegia e letres me boje ne te
07:54 veper dhune?
07:55 Si eshte ky objekt prej letre
07:58 i njevlershem me jeten e nje qenie njerezore?
08:01 Ndershmerisht po arsyeton
08:03 qe grisja dhe djegia e nje libri eshte e njevlershme me vrasjen
08:05 dhe me prerjen e kokes se nje qenie njerezore?
08:10 Si e ke hallin?
08:12 E di ti qe ne kristianet
08:14 s'turbullohemi shume tmerresisht per njerez
08:16 qe djegin bibla ose krijojne imazhe tmerresisht fyerese
08:21 duke perdorur simbole kristiane?
08:21 Se ne e kuptojme qe nje bibel
08:25 mund te rishtypet dhe nje imazh
08:27 eshte thjesht nje imazh.
08:29 Imazhi i kryqezimit
08:31 i zhytur ne nje vazo shurre
08:33 na trishton.
08:35 Dhe jo se besojme qe
08:37 eshte fizikisht Jesui eq po mbytet ne shurre.
08:41 Na trishton per shkak te
08:43 urrejtjes se implikuar, mizerjes dhe deshperimit
08:44 te artistit qe do bente nje gje te tille
08:48 dhe klientet da duartrokisnin.
08:50 Kristianet s'donin te vrisnin Robert Mapplethorpe
08:53 kur ai ishte gjalle.
08:54 Ne donim te luteshim per te
08:56 qe ai te njihte Zotin
08:59 dhe te clirohej prej torturimit te tij te qarte,
09:01 me shprese qe ne te gjithe do jemi bashke ne parajse nje dite.
09:03 Prandaj po djegim kuranin.
09:06 Se eshte manifesti i nje
09:09 sistemi politik totalitar djallezor.
09:11 Dhe ai skllaveron qeniet njerezore ne nje kulture mizerieje,
09:14 deshperimi, perversioni, pa shprese,
09:18 dhune te vertete dhe vdekje jonatyrale.
09:21 Dhe, nese ti s'do ishe torollak monumental,
09:24 Senator Graham,
09:26 dhe s'da harxhoje te gjithe kohen tende duke puthur bythen
09:27 e nje sistemi politik
09:30 qe do te priste qafen ne nje cast,
09:32 ndoshta ti da kuptoje kete.
09:34 

Part 2: Albanian
Translated by Ilia Toli, Ph.D.

00:00 Tani ngjarja kryesore.
00:04 Ja kurani im.
00:10 I shtypur anglisht dhe arabisht
00:11 keshtuqe eshte kuran zyrtar, komplet i ligjshem.
00:16 Kam shenuar shume fraza
00:20 dhe frazat qe kam shenuar,
00:21 i kam shenuar me mish derri
00:24 se mishi i derrit i papjekur eshte menyra me e mire per te shenuar faqet e kuranit.
00:28 D'i shfletoj me radhe
00:30 nga fillimi ne fund dhe d'i lexoj,
00:32 dhe pastaj, pasi i kam lexuar,
00:34 da gris faqen e kuranit,
00:36 da ve ate ne vazon e zjarrit dhe ndez ate ketu.
00:38 Se pari, mund te deshironi te mbani shenime.
00:42 Sura 2, vargu 191,
00:46 "Dhe luftojini qafiret kudo qe t'i gjeni,
00:47 dhe perzijini nga vendi prej ku s'ju qasen."
00:51 Djall, djall, pleh.
00:53 Dhe shkon
00:56 dhe ja ne flake.
00:59 Shko ne ferrin prej nga erdhe
01:05 dhe da skartoj fleteshenuesin ketu.
01:09 Pastaj, Sura 2 vargu 193
01:18 "Luftoji derisa idolatria te mbaroje
01:21 dhe ligji i allahut mbivlen."
01:26 Djall. Tani da gris,
01:29 pleh, ne zjarr.
01:32 Digju, baby, digju.
01:36 Pastaj.
01:39 Heq fleteshenuesin jashte.
01:40 Mban nje ere hyjnore, meqe ra fjala.
01:45 Ok. Jemi te Sura 4 vargu 24.
01:50 "Gjithashtu jane te ndaluara grate e martuara,
01:52 pervec nese ato jane rob lufte.
01:56 Ky eshte dekreti i allahut."
01:59 Po flet perreth
02:01 me cilat gra burri mund dhe s'mund te kete seks.
02:03 Keshtu, ajo qe kjo ben,
02:04 eshte perligj perdhunimin e grave te zena rob ne xhihad.
02:08 Le ta lexoj perseri.
02:10 Kjo eshte Sura 4:24.
02:12 Gjithashtu te ndaluara jane grate e martuara,
02:15 pervec roberve te luftes.
02:17 Ky eshte dekreti i allahut.
02:19 Dmth, allahu eshte bir kurve
02:21 atehere le te shkoje ne ferr.
02:24 Tjetra eshte gjithashtu ne 4:24.
02:27 Pastaj jepu ketyre grave me te cilat jeni argetuar
02:30 pajen per te cilen rate dakord.
02:34 S'do jete mekat nese ju bini dakord ndryshe
02:35 me mirekuptim te dyanshem pasi te jeni marre vesh per pajen.
02:40 Sigurisht qe allahu i di te gjitha
02:39 dhe eshte i pjekur.
02:42 Ajo qe ben ky varg
02:42 eshte ligjerimi i prostitucionit.
02:45 Nese burri i paguan gruas paje
02:47 ose njefare sasie parash,
02:50 ai mund te beje seks me te pa detyrime.
02:53 Dhe sigurisht qe allahu i di te gjitha dhe eshte i pjekur
02:54 se allahu eshte nje bir kurve i djallezuar.
02:58 Ok, me tej.
02:59 Te Sura 4:34.
03:01 I drejtohet nje burri qe
03:06 nje nga grate e tij te shumta
03:08 s'do beje seks me te me deshire.
03:10 Eshte 4:34.
03:11 Persa u perket grave qe ndjeni se jane kunder,
03:14 u flisni t'u mbushni mendjen.
03:17 Pastaj i lini vetem ne krevat
03:17 pa i trazuar.
03:18 Pastaj i rrihni
03:21 dhe shkoni ne krevat me to
03:23 kur ato duan.
03:24 Keshtu, ky ligjeron rrahjen e gruas suaj
03:25 nese ajo s'do te beje seks me ju.
03:30 Djall, djall, djall.
03:31 Dhe da djegim kete
03:36 se kjo s'ka vend
03:41 ne nje shoqeri te civilizuar.
03:42 Me tej, le te shkojme tek
03:45 kjo eshte Sura 5:33.
03:51 Denimi per ata qe bejne lufte
03:52 kunder allahut dhe profetit te tij
03:51 qe eshte Muhameti,
03:53 dhe shkaktojne turbullira ne vend
03:57 eshte t'i vrisni dhe kryqezoni ata
03:58 dhe t'u prisni nje dore
04:00 dhe nje kembe ne krahe te kundert.
04:02 
04:03 Djall.
04:05 Digju, digju, digju.
04:12 Ok, hiq jashte fleteshenuesin.
04:17 Tjetri, jemi tek Sura 8.
04:27 Eshte Sura 8:12.
04:29 Dhe allahu u tha engjejve,
04:31 "Jam me ju.
04:33 Shko dhe perforco besimtaret.
04:35 D'i mbush zemrat e qafireve
04:36 me terror.
04:40 Pra, goditini ne qafat e tyre
04:41 dhe ne cdo kyc dhe i lini te paafte."
04:43 Kjo eshte nje ftese t'e presesh koken qafireve.
04:45 Prej ketu ardhka e gjitha.
04:46 Dhe eshte djall, keshtuqe da djegim.
04:51 Shko ne ferr prej nga erdhe.
05:10 Le te shohim, c'kemi me tej?
05:12 Ah, kemi Suren 9.
05:17 Sura 9, vargu 5.
05:20 Kjo eshte e madhe.
05:21 Por kur keta muaj te ndaluar per lufte kane kaluar,
05:25 ther te pafete kudo qe i gjen ata.
05:28 Dhe merri skllever ose rrethoji.
05:30 Dhe zeru prite
05:31 ne cdo vend te mundshem.
05:35 Me tej.
05:40 Perseri Sura e mrekullueshme 9
05:46 vargu 29. Lufto ata popuj te librit
05:50 qe s'besojne.
05:51 Meqe ra fjala, cifutet dhe kristianet,
05:53 ne. Popujt e librit.
05:55 Lufto ata nga popujt e librit
05:55 qe s'besojne allahun
05:57 
05:57 dhe diten e fundit.
06:00 S'ndalojne cfare allahu
06:01 dhe apostulli i tij kane ndaluar,
06:03 dhe s'pranojne ligjin hyjnor
06:05 derisa te gjithe ata te paguajne taksen xhizja
06:08 ne nenshtrim.
06:10 Djall.
06:12 Une s'kam per te paguar taksen xhizja.
06:16 Digju, digju, digju.
06:17 Me tej.
06:21 Prape te e nderuara Sura 9.
06:24 Vargu 80. Nese ju i falni ose jo,
06:27 
06:30 allahu s'di fale.
06:32 Dhe nese luteni 70 here,
06:33 se ata s'besuan te allahu
06:35 dhe apostulli i tij.
06:38 Dhe allahu s'u hap rruge mekatareve.
06:41 Djall.
06:44 Me tej, jemi akoma ne Sura 9.
07:07 Vargu 123.
07:10 Oh, besimtare. Vrajini te pafete perreth jush
07:15 dhe le te gjejne ashpersi tek ju.
07:19 Gati. Shko ne ferr.
07:24 Aty.
07:27 Tani jemi tek Sura 13, vargu 42.
07:34 Sigurisht ata qe shkuan para tyre
07:37 mashtruan,
07:38 por allahu eshte mashtruesi me i madh
07:41 se ai e di se c'ben secili.
07:42 Kjo e quan Zotin mashtrues
07:46 dhe genjeshtar,
07:44 qe tregon se ne te vertete
07:50 identiteti i vertete e allahut eshte Shejtani
07:52 dhe mendoj se jemi te gjithe dakord me kete.
07:56 Kthehu ne ferr, allah,
08:05 prej nga erdhe.
08:06 Me tej.
08:13 Sura 23 vargu 1.
08:21 Besimtari i vertete do kete sukses
08:22 ata qe do jene te thjeshte ne sherbimin e tyre,
08:24 qe s'merren me mendjelehtesi,
08:27 qe mundohen te permiresohen,
08:29 qe kane kujdes per seksin e tyre,
08:32 pervec me grate e tyre
08:34 dhe grate sklave plaka.
08:35 Kjo perligj te kesh shume gra.
08:39 concubinage.
08:43 Djall.
08:44 Da djegim kete.
08:45 Ja.
08:52 Me tej.
08:53 Sura 47, vargu 4.
08:57 Keshtu, kur perplaseni me qafiret,
08:58 goditini ne qafe derisa t'i mbizoteroni,
09:01 Pastaj mbajini ne varesi te plote.
09:03 Po. Do me pelqente te te shikoja kur e provon.
09:07 Ja.
09:26 Me tej.
09:30 Sura 52, vargu 24.
09:34 Kjo ben fjale per seksin burre-djale,
09:37 qe vleresohet larte ne islam.
09:39 E njejta gje ne 52:24.
09:41 Dhe djemte e rinj, si perla ne guackat e tyre
09:45 do vijne verdalle.
09:46 Ka lloj-lloj vargjesh
09:48 mbi kete.
09:50 Eshte nje cmenduri.
09:53 Dhe do shkruaj nje artikull
09:57 mbi homoseksualitetin dhe pedofiline homoseksuale
10:00 dhe pedofiline heteroseksuale ne islam
10:03 shume, shume shpejt.
10:06 Se eshte nje norme kulturale.
10:09 Me tej eshte Sura 56:17.
10:13 Serish, djem me lulezim
10:16 te pafund d'u sjellin gota
10:18 dhe damixhana.
10:20 Lulezim i pafund dmth
10:20 pubertet i pafund.
10:23 Dhe kjo eshte ajo qe i mesohet
10:26 burrit mysliman te gjeje terheqese,
10:27 eshte djemte ne pubertet.
10:30 Vertet, vertet e peshtire.
10:33 Shumica e burrave, ose shumica e djemve,
10:38 ne kulturen islamike
10:39 s'i shpetojne femijerise se tyre
10:41 pa u perdhunuar ne bythe dhe ne goje nga burra.
10:46 Dhe pastaj e kane radhen ata
10:48 te perjetesojne kete cikel abuzimesh seksuale.
10:50 Dhe shumica e burrave ne kulturat islamike
10:54 jane homoseksuale ose pedofile homoseksuale.
10:57 Tani Sura 65, divorci.
11:01 65:4, sa per grate tuaja qe kane humbur shpresen e menstruacioneve
11:06 dhe ne rast ju keni dyshim,
11:06 periudha e parashikuar e pritjes per to
11:09 eshte 3 muaj,
11:11 gjithashtu per ato qe s'kane filluar menstruacionet akoma.
11:14 Ajo qe po ben kjo eshte
11:14 ratifikon seksin me vajzat qe s'kane mberritur ne pubertet.
11:20 Le ta lexoj perseri.
11:20 Persa u kerket grave tuaja
11:22 qe kane humbur menstruacionet,
11:23 dmth grate me te vjetra,
11:24 dhe ne rast se keni dyshime,
11:26 periudha e rekomanduar e pritjes per to
11:30 eshte 3 muaj.
11:31 Si dhe per ato qe s'kane pasur akoma menstruacione.
11:33 Pra, kjo po ratifikon
11:36 seksin me vajzat qe jane nen 12, 13 vjece,
11:42 qe eshte djallezore.
11:44 S'ka fjale tjeter per kete.
11:48 Eshte djallezore.
11:49 Pra, da djegim.
11:53 Dhe pastaj, me ne fund,
11:55 citati i fundit ketu
11:57 eshte Sura 76, vargu 19.
12:04 Dhe djem me rini te perjetshme
12:06 do sillen verdalle tyre duke u sherbyer,
12:08 duke i pare, do mendonit
12:09 qe jane perla te paguara.
12:11 Perseri, djemte e rinj si objekte seksuale.
12:16 E peshtire.
12:18 E ndyre, djallezore, e shejtanzuar, e peshtire.
12:22 E gjithe,
12:25 nga fillimi ne fund.
12:26 Thjesht mora disa.
12:27 Cdo faqe ka gjera te tilla.
12:29 O ka perligjerim te perdhunimit,
12:32 perligjerim te seksit me djemte,
12:35 ose dhune, dhune, dhune.
12:36 Vra, sakato, preji koken,
12:40 pa meshire, llallalla.
12:42 Ky eshte i keq.
12:45 I keq, pleh i keq.
12:49 Dhe do jete nje dite e ftohte ne ferr
12:51 para se une t'i perkulem ketij muti.
12:56 Do ju inkurajoja te gjitheve
12:57 atje duke shikuar, qe ndani ndjenjat e mia,
13:00 te beni dicka te ngjashme.
13:01 Se na takon te mbajme qendrim ketu
13:04 dhe tani.
13:06 S'mund te presim 20 vjet.
13:08 S'mund te presim 1 brez
13:10 qe femijet tane te luftojne kete lufte per ne.
13:12 Kjo lufte eshte mbi ne ketu
13:13 dhe tani.
13:13 O do mbajme qendrim ketu
13:15 ose ka marre fund.
13:17 Digj nje kuran.
13:18 vere ne YouTube.
13:18 Tregoji botes qe s'do terhiqemi
13:22 Terheqja
13:23 s'ka te beje me kristianizmin.
13:26 Ka nje arsye perse Kisha mbi dhe
13:28 quhet Kisha Militante, ok?
13:30 Djelmosha, po deshet mund te vini te me kerkoni.
13:33 Hajdeni me kerkoni.
13:33 Ok. S'e kam problem
13:34 te jap jeten
13:37 per shoket e mi amerikane,
13:38 per shoket e mi njerez,
13:40 dhe per Kishen.
13:41 Kete s'e kam problem.
13:42 Hajdeni dhe merreni.
13:43 Por s'do perkulem.
13:44 Kjo s'eshte cka Krishti urdheron.
13:46 Ka kohera qe do na duhet te luftojme.
13:49 Ne luftojme kunder djallezise.
13:51 Ne luftojme djallezine ne bote.
13:52 Dhe ky mut eshte djallezi.
13:54 Me quajne Ann Barnhardt.
13:56 Jam ne 9175 Kornbrusk Circle
14:00 80124 Lone Tree, Colorado.
14:03 Cilido qe deshiron nje cope nga une
14:06 eshte i mirepritur te vije dhe ta marre.
14:07 Vlen per Lindsey Graham,
14:10 cilindo ne qeveri
14:11 qe mendon se eshte krim,
14:13 ose cilido mysliman qe mund te deshiroje te vije dhe te marre nje cope prej meje.
14:17 Kam pasur boll prej ketij muti.
14:18 S'do perkulem.
14:21 S'd'i nenshtrohem islamit,
14:21 kurre. Kurre.
14:25 

3 comments:

philip.zhao said...

I can well understand why Chinese
subtitles are not called for.

Sagunto said...

Baron -

Let it be noted that the first of the two videos has already been translated into Dutch (last Sunday, by yours truly), subs embedded and uploaded to Vlad.

So my fellow Dutchies, you only have to work on the second vid.

Kind regs from Amsterdam,
Sag.

philip.zhao said...

I'm not an American. And to this date, I've not been able to find an equivalent in my language for the word--JACKASS. It surely sounds unpleasant! What's more unpleasant was the deadly mute of this JACKASS when the Muslims were burning your own national colors;destroying churches;killing Christians and burning the Bibles.

I'm not an American, but I studied your history, and even once dug in your Congressional Records way back to the year of 1782 when the first print of the English Bible was published in your country. The official endorsement by the Congress reads in part: "Resolved that the United States in Congress assembled, highly approve the pious and laudable.... and recommend this edition of the Bible to the inhabitants of the United States......"

Sen. JACKASS, please do your homework !!