Friday, April 02, 2010

A Rosetta Stone for Geert Wilders: Part Two

A Rosetta Stone for Geert WildersLast night we kicked off the latest Rosetta Stone project: Geert Wilders’ speech at the House of Lords on March 5th. In honor of the Netherlands, the first translation posted was Dutch. We’ll see how many more languages we can produce.

When readers see the speech here in their native tongue, they should copy it and paste it into forums and blogs that use the same language, so that Mr. Wilders’ words may be spread as widely as possible.

Here’s another quote from the original English version of the speech:

Ladies and gentlemen, I’m being prosecuted for my political beliefs. We know political prosecution to exist in countries in the Middle East, like Iran and Saudi-Arabia, but never in Europe, never in the Netherlands.

I’m being prosecuted for comparing the Quran to ‘Mein Kampf’. Ridiculous. I wonder if Britain will ever put the beliefs of Winston Churchill on trial… Ladies and gentlemen, the political trial that is held against me has to stop.

But it is not all about me, not about Geert Wilders. Free speech is under attack.

The full English-language text may be found at Diana West’s website.

Now that the ball (stone?) is rolling, the usual suspects have started volunteering to do the translations. Here’s the current list, as of posting time:

Albanian *German †Russian *
Danish †Hebrew †Spanish †
DutchHungarian

(* = assigned but not yet received; † = received but not yet posted)

Below is Mr. Wilders’ speech at the House of Lords in Hungarian, as kindly translated by Somogyi Zoltan:

Geert Wilders beszéde a Lordok Házában

London, 2010. március 5.

Köszönöm. Nagyszerű újra Londonban lenni. És az is jó, hogy ezúttal, jobban megismerhetem ezt a gyönyörű várost, nem csak a Heathrow repülőtér fogdáját.

Ma itt állok önök előtt, ezen a rendkívüli helyen. Valójában, ez egy szent hely. Ez, mint ahogy Malcolm [Lord Malcolm Pearson, ő hívta meg Wilderst Londonba] mindig mondja, minden parlament szülőanyja, mélyen megérint, hogy lehetőségem van önök előtt beszélni.

Köszönöm Lord Pearson és Lady Cox a meghívást, és a “Fitna” című filmem bemutatását. Köszönöm barátaim, hogy meghívtak.

Először is jó híreim vannak. Múlt szerdán önkormányzati választásokat tartottak Hollandiában. És első alkalommal pártom, a Szabadság Párt, is részt vett a választásokon. Két városban indultunk. Almere-ben, az egyik legnagyobb holland városban. És Hágában, a harmadik legnagyobb városban, a kormány, a parlament és a királynő székhelyén. És, nagy dolgot tettünk! Egy csapásra a pártom a legnagyobb párttá vált Almere-ben, és a második legnagyobb párttá Hágában. Ez nagyszerű hír a Szabadság Párt, és a még jobb e két szép város lakói számára.

És van még jó hírem. Két héttel ezelőtt a holland kormány összeomlott. Júniusban parlamenti választások lesznek. És a Szabadság Párt szép jövő elé néz. Egyes felmérések szerint mi leszünk a legnagyobb párt Hollandiában. Szerény akarok maradni, de ki tudja, néhány hónap múlva talán még miniszterelnök is lehetek!
- - - - - - - - -
Hölgyeim és uraim, nem messze innen áll az önök országának valaha élt legnagyobb miniszterelnökének a szobra. És szeretném ma itt őt idézni: ” A mohamedánizmus egy militáns és térítő hit. Nem létezik erősebb retrográd erő a világon. Már elterjedt Közép-Afrikában, ahol lépten-nyomon félelemnélküli harcosok bukkannak elő (…) a modern Európa civilizációja, az ókori Róma civilizációjához hasonlóan eleshet.” Ezek a szavak nem mástól, mint Winston Churchilltől származnak, melyet a “A folyami háború” című könyvében írt le 1899.-ben.

Churchillnek igaza volt.

Hölgyeim és uraim, nekem, és a pártomnak nincs problémája a muszlimokkal. Sok mérsékelt muszlim van. A muszlimok többsége törvénytisztelő állampolgár, és önökhöz és hozzám hasonlóan békés életet akar élni. Ezt tudom. Ezért van, hogy mindig világos különbséget teszek az emberek, a muszlimok, és az ideológia között. Az iszlám és a muszlimok között. Sok mérsékelt muszlim van, de nincs olyan dolog, mint mérsékelt iszlám.

Az Iszlám világuralomra törekszik. A Korán azt parancsolja a muszlimoknak, hogy gyakorolják a dzsihádot. A Korán arra utasítja a muszlimokat, hogy bevezessék a sária jogot. A Korán arra utasítja a muszlimokat, hogy az egész világ nyakába varrják az iszlámot.

A volt török miniszterelnök Erbakan mondta: “Egész Európa iszlám lesz. El fogjuk foglalni Rómát”.

Kadhafi líbiai diktátor mondta: ” Manapság több tízmillió muszlim van az európai kontinensen, és a számuk növekszik. Ez egyértelmű jele annak, hogy az európai kontinens át fog térni az iszlámra. Európa hamarosan egy muszlim kontinens lesz”. Valójában, életében egyszer Kadhafi igazat mondott. Mert ne feledjük: a tömeges bevándorlás és a demográfia a végzet!

Az Iszlám nem csupán vallás, hanem főleg egy totalitárius ideológia. Az iszlám uralni akarja az élet minden területét, a bölcsőtől a sírig. A sária jog egy olyan jog, mely az élet minden területét ellenőrizni akarja egy iszlám társadalomban. A polgári és családjogtól a büntetőjogig. Meghatározza, hogy hogyan kell enni, öltözködni és még a WC-használatát is. A nők elnyomása helyes, az alkohol fogyasztása helytelen.

Úgy gondolom, hogy az iszlám nem egyeztethető össze a mi nyugati életformánkkal. Az iszlám fenyegeti a nyugati értékeket. Az férfiak és nők közötti egyenlőség, a homoszexuálisok és a heteroszexuálisok közötti egyenlőség, az állam és az egyház szétválasztása, a szólásszabadság, ezek mind-mind nyomás alatt állnak az iszlamizáció miatt. Hölgyeim és uraim: az iszlám és a szabadság, az iszlám és a demokrácia nem összeegyeztethető. Ezek ellentétes értékekek.

Nem csoda, hogy Winston Churchill, Adolf Hitler “Mein Kampf”-ját úgy nevezte, mint: „a hit és háború új Koránja, fellengős, fárasztó, alaktalan, annak üzenetében bővelkedő.”. Mint tudják, Churchill ezt az összehasonlítást a Korán és a Mein Kampf között “A második világháború” című könyvében tette, ami egy mester mű, amelyért megkapta az Irodalmi Nobel-díjat. Churchillnek a “Mein Kampf” Koránhoz való hasonlítása teljesen helyes. A Korán lényege a dzsihádra való felhívás. A dzsihád sok dolgot jelent, és egy arab szó a harcra. Kampf egy német szó a harcra. A dzsihád és kampf pontosan ugyanazt jelenti.

Az iszlám behódolást jelent, és nem vitás, hogy mi lehet a célja. Ez adott. A kérdés az, hogy mi itt Európában, és önök Nagy-Britanniában, a dicső múltjukkal, be fognak hódolni, vagy szilárdan kiállnak az örökségükért.

Látjuk, hogy az iszlám milyen hihetetlen ütemben foglalja el a nyugatot. Európa gyorsan iszlamizálódik. Sok európai városban hatalmas iszlám tömeg van jelen. Párizs, Amszterdam, Brüsszel és Berlin csak néhány példa. Ezeknek a városoknak bizonyos részein, az iszlám szabályokat már kikényszerítették. A nők jogait eltörölték. Burka, fejkendő, többnejűség, női nemi szerv megcsonkítása, becsület-gyilkosságok. A nőknek külön uszoda részeket alakítottak ki, nem fognak velük kezet. Számos európai városban van már apartheid. A zsidók, egyre nagyobb számban hagyják el Európát.

Mint azt minden bizonnyal tudják, jobban, mint én, az Önök országában is a tömeges bevándorlás és az iszlamizáció gyorsan nőtt. Ez hatalmas nyomást gyakorol a brit társadalomra. Nézzék meg, mi történik, például Birminghamben, Leedsben, Bradfordban és itt Londonban. Brit politikusok, akik elfeledkeztek Winston Churchillről most a legkisebb ellenállás útját járják. Ők már feladták. Ők már behódoltak.

Az elmúlt évben, a pártom felkérte a holland kormányt, hogy készítsen költség-haszon elemzést a tömeges bevándorlásról. De a kormány visszautasította, hogy választ adjon nekünk. Miért? Mert féltek az igazságtól. A jelek nem jók. Egy holland hetilap — az Elsevier — számításai alapján a költségek meghaladják a 200 milliárd eurót. Csak az elmúlt évben ez az összeg 13 milliárd euró volt. További számításokat végeztek Európában: A dán nemzeti bank szerint, minden dán bevándorló, aki egy iszlám országból jött, a dán államnak több mint 300 ezer eurójába kerül. Ugyanezt láthatjuk Norvégiában és Franciaországban. Ebből az alábbi következtetést lehet levonni: Európa egyre jobban elszegényedik. Még nagyobb elszegényedés a tömeges bevándorlásnak köszönhetően. Még nagyobb elszegényedés a demográfiának köszönhetően. És a baloldal örömmámorban úszik.

Nem tudom, hogy igaz-e, de több brit újságban olvastam, hogy a Munkáspárt azzal a tudatos politikával nyitotta meg az utat a tömeges bevándorlás előtt, hogy megváltoztassa az Egyesült Királyság társadalmi struktúráját. Andrew Neather, egy korábbi kormányzati tanácsadó, Tony Blair és Jack Straw beszédeinek írója mondta, hogy a Munkáspárt bevándorlási stratégiájának a célja az volt, hogy, idézem: “a jobboldal figyelmét felkeltse a sokszínűséggel kapcsolatban, és elavulttá tegye az érveiket”. Ha ez igaz, akkor ez jellemző a baloldalra.

Hölgyeim és uraim, ne hibázzanak: A baloldal segíti az iszlamizálódást. A baloldaliak, liberálisok ujjonganak minden újonnan létrehozott sária banknak, minden új sária jelzálog-hitelezőnek, minden új iszlám iskolának, minden új sária bíróságnak. A baloldaliak úgy vélik, hogy az iszlám egyenértékű a saját kultúránkkal. Sária jog vagy demokrácia? Iszlám vagy a szabadság? Nem igazán számít nekik. De nekünk igen! Az egész baloldali elit bűnös abban, hogy a kulturális relativizmust alkalmazza. Az egyetemek, az egyházak, a szakszervezetek, a média, és a politikusok. Ők mind cserbenhagyják a mi nehezen kivívott szabadságjogainkat.

Azt kérdezem magamtól, hogy a baloldaliak és a liberálisok miért nem harcolnak ezért? Valaha a baloldaliak harcoltak a nők jogaiért. De hol vannak ma? Hol vannak 2010-ben? Félrefordítják a fejüket. Azért, mert függővé váltak a kulturális relativizmustól és a muszlim szavazatoktól. Függnek a tömeges bevándorlástól.

Hála az égnek Jacqui Smith nincs többé hivatalban. A szólásszabadság győzelme volt, hogy az Egyesült Királyság bírósága félresöpörte azt a határozatát, melyben a múlt évben megtiltotta, hogy az önök országába belépjek. Remélem, hogy a bírák a saját hazámban, Hollandiában, legalább ennyire bölcsek lesznek, és felmentenek engem minden vád alól, még ebben az évben.

Sajnos, eddig nem csinálták túl jól. Mert nem akarják hallani az igazságot az iszlámról, és nem érdekli őket a felsőkategóriás jogi szakértők véleménye a szólásszabadságról. A múlt hónapban az előzetes ülésen az Elsőfokú Bíróság a tizennyolcból tizenöt szakértő tanút utasított el, akiket kértem, hogy idézzenek a bíróság elé.

Csak három szakértő tanú meghallgatását engedélyezték. Szerencsére, kedves barátom és a hősies amerikai pszichiáter, dr. Wafa Sultan egy ezek közül. De a vallomását csak zárt ajtók mögött lehet majd hallani. Úgy látszik, az igazságot az iszlámról nem szabad nyilvánosan elmondani, az igazságot az iszlámról titokban kell tartani.

Hölgyeim és uraim, politikai meggyőződésem miatt folyik eljárás ellenem. Azt gondoljuk, hogy a politikai üldöztetés olyan országokban létezik a Közel-Keleten, mint Irán és Szaúd-Arábia, de Európában, Hollandiában ilyen nem fordulhat elő.

Ellenem azért folyik eljárás, mert a Koránt a “Mein Kampf”-al hasonlítottam össze. Nevetséges. Kíváncsi vagyok, hogy Nagy-Britannia Winston Churchill meggyőződését valaha bíróság elé viszi-e… Hölgyeim és uraim, a politikai pernek, mely ellenem folyik, le kell állnia.

De mindez nem rólam, Geert Wildersről szól. A szólásszabadság áll támadás alatt. Hadd hozzak fel néhány más példát. Mint azt talán tudják, az egyik hősömnek, az olasz írónő, Oriana Fallacinak félelnie kellett a Svájcnak való kiadatástól, “A Harag és a büszkeség”című iszlám ellenes könyve miatt. Nekschot holland karikaturistát saját amszterdami otthonában iszlám ellenes rajzai miatt 10 rendőr tartóztatta le. Itt Nagy-Britanniában, Rachel Ehrenfeld amerikai szerzőt beperelte egy szaúdi üzletember rágalmazás miatt. Hollandiában Ayaan Hirsi Ali és Ausztráliában két keresztény lelkészt is bepereltek. Folytathatnám így tovább. Hölgyeim és uraim, az egész Nyugaton a szabadságot szerető emberek szembesülniük kell ezzel a folyamatban lévő “jogi dzsiháddal”. Ez az iszlám “jogi háború” [szójáték: angolul warfare-lawfare ford.]. És, hölgyeim és uraim, nem sokkal ezelőtt a dán karikaturistát Westergaardot majdnem meggyilkolták a karikatúrái miatt.

Hölgyeim és uraim, meg kell védenünk a szólásszabadsághoz való jogunkat. Minden erőnkkel. Minden képességünkkel. A szólásszabadság a legfontosabb a szabadságjogaink közül. A szólásszabadság a modern társadalmunk sarokköve. A szólásszabadság a demokráciánk lélegzete, szólásszabadság nélkül el fogjuk veszíteni azt, ahogy élünk, a szabadságunkat.

Úgy gondolom, kötelességünk megőriznünk azoknak a bátor fiatal katonáknak az örökséget, akik megrohamozták a normandiai partokat. Hogy felszabadítsák Európát a zsarnokságtól. Ezek a hősök nem halhattak meg a semmiért. Kötelességünk megvédeni a szólásszabadságot. Mint ahogy George Orwell mondta: “Ha a szabadság jelent valamit egyáltalán, akkor az ahhoz való jogot jelenti, hogy elmondjuk az embereknek, amit nem akarnak hallani.”

Hölgyeim és uraim, én másfajta politikában hiszek, itt az idő a változásra. Sietnünk kell! Nem várhatunk tovább. Fogytán az idő. Ha szabad idéznem egyik kedvenc amerikai elnökömet: Ronald Reagan egyszer azt mondta: “Ma kell tennünk, azért, hogy megőrizzük a holnapot.” Ezért a következőket javaslom, csak néhányat említek, annak érdekében, hogy megőrizzük a szabadságunkat:

Először is meg kell védenünk a szólásszabadságot. Ez a legfontosabb a szabadságjogaink közül. Európában, és egészen biztosan Hollandiában, szükségünk van valami olyasmire, mint az amerikai Első Kiegészítés [First Amendment].

Másodszor, véget kell vetnünk a kulturális relativizmusnak és meg kell szabadulnunk tőle. A kulturális relativistáknak, a sária szocialistáknak, büszkén mondom: A nyugati kultúránk messze felülmúlja az iszlám kultúrát. Ne féljenek ezt kimondani. Önök nem rasszisták, amikor azt mondják, hogy a saját kultúránk jobb.

Harmadszor: meg kell szüntetnünk a tömeges bevándorlást az iszlám országokból. Mivel a még több iszlám még kevesebb szabadságot jelent.

Negyedszer: ki kell utasítanunk a bűnöző bevándorlókat, és az állampolgárság megvonása után, ki kell utasítanunk a kettős állampolgársággal rendelkező bűnözőket. És az én országomban elég sok van belőlük.

Ötödször: meg kell tiltani az új mecsetek építését. Elég iszlám van már Európában. Különösen, amíg a keresztényeket Törökországban, Egyiptomban, Irakban, Iránban, Pakisztánban és Indonéziában bántalmazzák, mecset építési tilalmat kell bevezetni Nyugaton.

És végül, de nem utolsósorban, meg kell szabadulnunk az úgynevezett „vezetőktől”. Korábban már mondtam: Kevesebb Chamberlaint több Churchillt. Válasszunk igazi vezetőket

Hölgyeim és uraim! Az előző generációnak, a szüleimnek, az a kifejezés, hogy “London,” egyet jelentett a reménnyel és szabadságsággal. Amikor az országomat elfoglalták a nemzetiszocialisták, a BBC pillanatnyi reményt jelentett az országomban, a náci zsarnokság sötétségében. Több millió honfitársam hallgatta, titokban. Az a kijelentés, hogy “Ez London” egy eljövendő jobb világ jelképe volt.

Mit fognak sugározni negyven év múlva? Még mindig azt, hogy “Ez London”? Vagy az lesz, hogy “Ez Londonisztán”? Reményt fog jelenteni számunkra? Vagy Mekka és Medina értékeit fogja jelenteni? Nagy-Britannia behódolást vagy a kitartást fog nyújtani? Szabadságot vagy rabszolgaságot? A választás az önöké. És Hollandiában a választás a miénk.

Hölgyeim és uraim, mi soha nem fogunk bocsánatot kérni azért, mert szabadok vagyunk. Mi soha nem fogjuk megadni magunkat. És ahogy azt az egyik korábbi vezetőjük mondta: Soha nem fogunk behódolni.

A szabadságnak győznie kell, és a szabadság győzni fog!

Nagyon köszönöm.

1 comments:

Louie said...

I can translate it to Brazilian Portuguese. In fact, I have already started.
Scornful_Luigi