Wednesday, April 21, 2010

A Rosetta Stone for Geert Wilders: Part Fourteen

A Rosetta Stone for Geert WildersTonight’s version of Geert Wilders’ speech at the House of Lords is in Romanian.

Romania stands in an unusual position with respect to the Counterjihad. The country is currently under very little threat from Islamization, yet it lived under the boot heel of the Ottomans for centuries. After a half-century of independence, it traded the domination of the Turks for the iron fist of Communism as a Soviet satellite state, and endured vassal status once more until 1989.

As a result, Romanians today have good reason to cherish free speech and forego political correctness in their public discussions. Rebellious Vanilla, who translated Mr. Wilders’ speech for Gates of Vienna, is a case in point. Her refreshing and well-informed opinions can be found on her blog, or in the comments on virtually any thread in this blog.

Here’s another quote from Mr. Wilders’ speech on March 5th:

No wonder that Winston Churchill called Adolf Hitler’s ‘Mein Kampf’ “the new Quran of faith and war, turgid, verbose, shapeless, bur pregnant with its message”. As you know, Churchill made this comparison, between the Koran and Mein Kampf, in his book ‘The Second World War’, a master piece, for which, he received the Nobel Prize in Literature. Churchill’s comparison of the Quran and ‘Mein Kampf’ is absolutely spot on. The core of the Quran is the call to jihad. Jihad means a lot of things and is Arabic for battle. Kampf is German for battle. Jihad and kampf mean exactly the same.

There are three languages remaining which have not yet been posted. Previous translations may be found by clicking the live links in the list below:

AlbanianGerman †Romanian
Bulgarian †HebrewRussian
DanishHungarianSpanish
DutchItalianSwedish †
FinnishPolishWelsh
FrenchPortuguese

(* = assigned but not yet received; † = received but not yet posted)

Diana West has the full speech at her website.

Many thanks to Rebellious Vanilla for the translation into Romanian:

05.03.2010

Mulţumesc. Este minunat să fiu din nou în Londra. Şi este minunat că de această dată am putut vedea mai mult din acest oraş splendid, nu doar centrul de detenţie al aeroportului Heathrow.

Astăzi sunt în faţa voastră, în acest loc extraordinar. Într-adevăr, acest loc este sacru. Este, aşa cum spune Malcolm, mama tuturor parlamentelor şi sunt cuviincios faţă de oportunitatea de a vorbi în faţa voastră.

Le mulţumesc Lordului Pearson şi Doamnei Cox pentru invitaţie şi pentru difuzarea filmului meu „Fitna”. Vă mulţumesc prieteni pentru invitaţie.

Pentru început, am veşti magnifice. Miercurea trecută în Olanda au avut loc alegeri pentru consiliile orăşeneşti şi pentru prima dată partidul meu, Partidul Libertăţii, a luat parte la aceste alegeri. Am participat în două oraşe. În Almere, unul dintre cele mai mari oraşe din Olanda şi în Haga, al treilea oraş ca mărime, oraşul de rezidenţă al guvernului, parlamentului şi reginei. Şi am avut rezultate fantastice! Dintr-o singură lovitură partidul meu a devenit cel mai mare partid din Alemre şi al doilea partid ca mărime din Haga. Veşti fabuloase pentru Partidul Libertăţii şi veşti şi mai bune pentru cei ce locuiesc îm aceste două frumoase oraşe.
- - - - - - - - -
Şi mai am veşti bune. Acum două săptămâni, guvernul Olandei s-a prăbuşit, iar în iunie vom avea alegeri parlamentare. Şi viitorul Partidului Libertăţii arată bine. Conform unor sondaje, vom fi cel mai mare partid din Olanda. Vreau să fiu modest, dar cine ştie, poate voi deveni prim-ministru în câteva luni!

Doamnelor şi domnilor, nu departe de acest loc este statuia celui mai mare prim-ministru pe care l-a avut ţara voastră şi aş vrea să îl citez: „Mahomedanismul este o religie militantă care încurajează prozelitismul. Nu există o forţă mai retrogradă în lume. Deja s-a întins până în centrul Africii, ridicând luptători neînfricaţi la fiecare pas (…) civilizaţia Europei moderne s-ar putea să se prăbuşească la fel ca cea romană.” Aceste vorbe nu sunt ale nimeni altele decât cele scrise de Winston Churchill în cartea sa ”Râul războiului” în anul 1899.

Churchill avea dreptate.

Doamnelor şi domnilor, nu am nici o problemă şi partidul meu nu are nici o problemă cu musulmanii. Există musulmani moderaţi. Majoritatea musulmanilor sunt cetăţeni cu respect fată de lege şi doresc să trăiască în pace, la fel ca mine sau ca dumneavoastră. Ştiu acest lucru. Acesta este motivul pentru care fac o distincţie între musulmani ca oameni şi ideologia, între musulmani şi islam. Sunt mulţi musulmani moderaţi, însă nu există un islam moderat.

Islamul doreşte dominaţie mondială. Coranul le cere musulmanilor să întreprindă jihad. Coranul le cere musulmanilor să implementeze legea sharia. Coranul le cere musulmanilor să impună islamul asupra tuturor.

După cum a spus prim-ministrul Turciei Erbakan: „Toată Europa va fi islamică. Vom cuceri Roma”. Sfârşitul citatului.

Dictatorul libian Gaddafi a spus:„Sunt zeci de milioane de musulmani în Europa şi numărul lor este în creştere. Aceasta este o indicaţie clară că Europa va fi convertită la islam. Europa va fi într-o bună zi un continent musulman”. Sfârşitul citatului. Într-adevăr, o dată în viaţa sa, Gaddafi a spus adevărul. Fiindcă, aduceţi-vă aminte: imigrarea în masă şi demografia reprezintă destinul.

Islamul nu este doar o religie, este în principal o ideologie totalitară. Islamul doreşte să domine toate aspectele vieţii, din momentul naşterii până la moarte. Legea sharia este o lege care controlează toate detaliile vieţii într-o societate musulmană. De la partea civila şi legea familiei până la partea penală. Ea determină cum cineva poate mânca, se poate îmbrăca, până la modul cum acesta foloseşte toaleta. Asuprirea femeilor este bună, consumul de alcool este rău.

Cred că islamul nu este compatibil cu modul de viaţă occidental. Islamul este o ameninţare pentru valorile occidentale. Egalitatea dintre bărbaţi şi femei, a homosexualilor şi a heterosexualilor, separarea dintre biserică şi stat, libertatea la exprimare, toate sunt sub presiune din cauza islamizării. Doamnelor şi domnilor: islamul şi libertatea, islamul şi democraţia nu sunt compatibile, ci sunt valori opuse.

Nu este de mirare că Winston Churchill a numit cartea lui Adolf Hilter „Mein Kampf ”noul Coran al credinţei şi războiului, bombastic, prolix, fără formă, dar însărcinat cu propriul mesaj”. După cum ştiţi acum, Churchill a făcut această comparaţie, între Coran şi Mein Kampf în cartea sa „Al doilea război mondial”, o operă pentru care a primit premiul Nobel în literatură. Comparaţia lui Churchill dintre Coran şi Mein Kampf este perfectă. Coranul este centrat pe jihad. Jihadul poate însemna o multitudine de lucruri şi este cuvântul pentru luptă în arabică. Kampf este cuvântul german pentru luptă. Jihad şi kampf sunt unul şi acelaşi lucru. Islam înseamnă supunere şi nu poate exista nici o greseală legată de scopul său. Acesta este un fapt. Întrebarea este dacă Europa şi dumneavoastră în Marea Britanie, cu trecutul vostru glorios, vă veţi supune sau veţi sta fermi pentru moştenirea voastră.

Vedem islamul decolând în vest cu o viteză incredibilă. Europa este islamizată rapid. Multe oraşe europene au devenit enorme concentrări islamice. Paris, Amsterdam, Bruxelles şi Berlin sunt doar câteva exemple. În unele părţi ale acestor oraşe, reglementările islamice sunt deja lege. Drepturile femeilor sunt distruse. Vălurile, poligamia, mutilarea genitala a femeilor, omorurile în numele onoarei. Femeile trebuie să meargă la lecţii de înot separate de băieţi sau nu li se dă mâna. În multe oraşe europene deja există un apartheid. Evreii, în numere crescânde, părăsesc Europa.

Cum deja sigur ştiţi, mai bine decât mine, şi în ţara voastră există imigrare în masă şi islamizarea s-a dezvoltat repede. Acest lucru a pus o presiune enormă asupra societăţii britanice. Uitaţi-vă ce se întămplă, de exemplu, în Birmingham, Leeds, Bradford şi aici, în Londra. Politicienii britanici, care au uitat de Winston Churchill au ales calea cea mai facilă. Au renunţat. Au cedat.

Anul trecut, partidul meu a cerut guvernului olandez să facă o analiză cost-beneficiu al imigrării de masă, dar guvernul a refuzat să ne dea un răspuns. De ce? Pentru că îi este frică de adevăr. Semnele nu sunt bune. O revistă olandeză – Elsevier – a calculat costuri care depăşesc 200 de miliarde de euro. Doar pentru anul trecut au venit cu o cifră de 13 miliarde de euro. Mai multe calcule au fost făcute în Europa: conform băncii naţionale a Danemarcei, fiecare imigrant dintr-o ţară islamică costă statul danez mai mult de 300 de mii de euro. Acelaşi lucru este întâlnit în Norvegia şi Franţa. Concluzia care poate fi trasă este că Europa devine mai săracă pe zi ce trece. Mai săracă din cauza demografiei. Şi cei de stânga sunt extaziaţi.

Nu ştiu dacă este adevărat, dar am citit în mai multe ziare britanice că laburiştii au deschis uşiile pentru imigrarea în masă cu inteţia de a schimba structura societăţii in Marea Britanie. Andrew Neather, un fost consilier al guvernului si redactorul discursurilor lui Tony Blair şi Jack Straw a zis că scopul politicii de imigrare a laburiştilor a fost, şi citez, „să îi oftice pe cei de dreapta şi să le facă argumentele expirate”. Dacă ăsta este adevărul, este un lucru simptomatic pentru stânga.

Doamnelor şi domnilor, nu faceţi nici o greşeală: stănga facilitează islamizarea. Stângiştii, liberalii încurajează fiecare nouă bancă sharia creată, fiecare nouă ipotecă sharia, fiecare nouă şcoală islamică, fiecare curte de justiţie sharia. Stângiştii consideră islamul ca egal culturii noastre. Legea sharia sau democraţia? Islam sau libertate? Nu contează pentru ei. Dar contează pentru noi. Întreaga elită de stânga este vinovată de practicarea relativismului cultural. Universităţile, bisericile, sindicatele, mass-media, politicienii. Toţi trădează libertăţile noastre câştigate cu atâta dificultate.

De ce, mă întreb, de ce stânga şi liberalii au renunţat la lupta pentru ele? Cândva stânga a luptat pe baricade pentru drepturile femeilor. Dar unde sunt astăzi? Unde sunt ei în 2010? Ei închid ochii deoarece sunt dependenţi de relativismul cultural şi de votul musulmanilor. Sunt dependenţi de imigrarea în masă.

Mulţumim lui Dumnezeu că Jacqui smith nu mai are o funcţie publică. A fost o victorie pentru libertatea de exprimare că un judecător britanic a anulat decizia ei să îmi refuze intrarea în ţara voastră anul trecut. Sper că judecătorii în ţara mea sunt la fel de întelepţi şi mă vor achita de toate acuzaţiile anul acesta. Din păcate, până acum nu s-au descurcat aşa de bine fiindcă nu doresc să audă adevărul despte islam şi nici nu sunt interesaţi să asculte opinia unor experţi judiciari de la cel mai înalt nivel legată de libertatea de exprimare. Luna trecută, într-o sesiune preliminară, curtea a refuzat cincisprezece din cei optsprezece martori-expert pe care i-am cerut.

Doar trei martori-expert au fost lăsaţi să fie audiaţi. Din fericire, prietenul meu drag şi eroicul psihiatru american dr. Wafa Sultan este unul dintre ei. Însă mărturia lor se va face cu uşile închise. Aparent adevărul despre islam nu se poate spune public, adevărul despre islam trebuie să rămână un secret.

Doamnelor şi domnilor, sunt anchetat pentru părerile mele politice. Ştim că există anchetări politice în tările din orientul mijlociu, cum ar fi Iran sau Arabia Saudită, dar nu în Europa, nu în Olanda. Sunt anchetat pentru comparaţia mea a Coranului cu Mein Kampf. Este ridicol. Mă întreb dacă Marea Britanie va supune vreodată opiniile politice ale lui Winston Churchill unei anchete. Doamnelor şi domnilor, procesul politic care are loc împotriva mea trebuie să ajungă la un sfârşit.

Dar nu este doar depre mine, despre Geert Wilders. Libertatea la exprimare este sub atac. Lăsaţi-mă să vă mai dau câteva exemple. După cum ştiţi, unul din idolii mei, autorul italian Oriana Fallaci a trebuit să trăiască cu frica de a fi extrădată în Elveţia din cauza cărţii sale ”Furia şi mândria”. Caricaturistul olandex Nekschot a fost arestat în propria casă din Amsterdam de zece agenţi ai poliţiei pentru desenele sale anti-islam. Aici, în Marea Britanie, autorul american Rachel Ehrenfeld a fost dată în judecată de un afacerist saudit pentru defăimare. În Olanda, Ayaan Hirsi Ali şi în Australia doi preoţi creştini au fost daţi în judecată. Aş putea să continui. Doamnelor şi domnilor, în tot vestul, oamenii iubitori de libertate suferă din cauza acestui ”jihad legal”. Aceasta este „Islamic lawfare”. Şi, doamnelor şi domnilor, nu cu mult timp în urmă, caricaturistul Westergaard aproape că a fost asasinat pentru desenele sale.

Doamnelor şi domnilor, noi ar trebui să luptăm pentru libertatea la exprimare cu toată puterea. Libertatea de exprimare este cea mai importantă dintre libertăţile noastre şi este piatra de temelie a societăţilor moderne, respiraţia democraţiei. Fără libertatea la exprimare stilul nostru de viaţă şi libertatea noastră vor dispărea.

Cred că este obligaţia noastră să păstrăm moştenirea acelor viteji tineri care au luat cu asalt plaja din Normandia şi au eliberat Europa de sub tiranie. Aceşti eroi nu au murit degeaba. Este obligaţia noastră să apărăm libertatea la exprimare. După cum a spus George Orwell:„dacă libertatea înseamnă ceva, înseamnă dreptul de a spune oamenilor ceea ce nu vor să audă”.

Doamnelor şi domnilor, eu cred într-o nouă politică, este timpul pentru o schimbare şi trebuie să ne grăbim. Nu mai putem aştepta. Timpul se scurge. Dacă îmi permiteţi să îl citez pe unul dintre preşedinţii mei favoriţi ai Statelor Unite – Ronald Reagan a spus: „trebuie să luăm măsuri azi, pentru a proteja ziua de mâine”. De aceea eu propun următoarele măsuri, şi voi numi doar câteva, pentru a ne păstra libertatea:

În primul rând, va trebui să apărăm libertatea la exprimare. Este cea mai importantă dintre libertăţi. În Europa, şi în mod sigur în Olanda, avem nevoie de ceva similar primului amendament al constituţiei americane.

În al doilea rând, va trebui să punem sfârşit relativismului cultural. Proponenţilor relativismului cultural sau socialiştilor sharia le spun cu mândrie: cultura noastră occidentală este cu mult superioară culturii islamice. Nu vă fie frică să spuneţi asta. Nu sunteţi rasist dacă spuneţi că propria cultură este mai bună.

În al treilea rând, trebuie să stopăm imigrarea în masă din tările islamice pentru că mai mult islam înseamnă mai puţină libertate.

În al patrulea rând, va trebui să deportăm imigranţii criminali şi după denaturalizare, va trebui să deportăm imigranţii cu dublă cetăţenie. Şi sunt o mulţime în ţara mea.

În al cincilea rând, va trebui să oprim construcţia de noi moschei. Este destul islam deja in Europa şi mai ales fiindcă în Turcia, Irak, Iran, Pakistan şi Indonezia creştinii sunt trataţi prost, construcţia de moschei în Europa trebuie să ajungă la un final.

Şi va trebui să scăpăm de toţi aşa zişii lideri. Am mai spus în trecut: mai puţini Chamberlaini, mai mulţi Churchilli. Hai să alegem lideri adevăraţi.

Doamnelor şi domnilor. Generaţiei trecute, cea a părinţilor mei, cuvântul Londra era sinonim cu speranţă şi libertate. Când ţara mea a fost ocupată de nazişti, BBC-ul a oferit o doză zilnică de speranţă ţării mele în întunericul tiraniei naziste. Milioane de concentăţeni au ascultat BBC-ul, din buncăre. Cuvintele „aici este Londra” erau un simbol pentru lumea mai bună ce va veni în curând.

Ce va fi difuzat patruzeci de ani de acum încolo? Va fi „aici este Londra” sau ”aici este Londonistan”? Ne va aduce speranţă sau va difuza valorile Meccăi şi Medinei? Va oferi Marea Britanie supunere sau perseverenţă? Libertate sau sclavie? Alegerea este a dumneavoastră. Şi în Olanda alegerea este a noastră.

Doamnelor şi domnilor, să nu vă cereţi niciodată scuze pentru că sunteţi liberi. Nu vom, şi nu ar trebui să renunţăm. Şi, într-adevăr, după cum unul dintre marii voştri foşti lideri: nu ne vom da niciodată bătuţi.

Libertatea trebuie să triumfe. Libertatea trebuie să triumfe. Vă mulţumesc foarte mult.

4 comments:

costin said...

sirena secsi, good job! :)

Mad Dog Gazza said...

Isn't there a sizeable ar*elifter population in Romania?

Anonymous said...

costin, the book said that I'm sirena secsi, not me! I basically just filled a form. :P

Gary, if you mean Muslims, not really. We are about 21-22 million and we have 70,000 Muslims.

costin said...

yes, but you said that the book said. that's enough for me